Сладко от тиква и джинджифил / Pumpkin & ginger jam
Ето и втората рецепта за сладкото, която обещах и от която направих втора партида, защото много ми харесва вкуса за предстоящите студени зимни дни. Този път не съм изгубила оригиналния линк, в случай, че искате да проверите рецептата: http://www.food.com/recipe/pumpkin-and-ginger-jam-371618/
Продукти:
- 1 кг обелена и нарязана на дребни кубчета тиква
- 500 гр. желираща захар
- 70 гр. настърган пресен джинджифил
- 1 лимон
- 200 мл. вода
Приготвяне:
Настъргвате кората на лимона и обелвате бялата пулпа, а вътрешността нарязвате на парчета.Пасирате цялата смес или просто я намачквате и добавяте захарта и настърганата лимонова кора. Варите още десет минути и наливате сладкото в стерилизирани буркани горещо. Веднага затваряте и обръщате буркана.
Освен, че е много вкусно върху препечена филийка с чаша горещ чай имам отзиви, че става и чудесно като сос за печено месо!
http://www.food.com/recipe/pumpkin-and-ginger-jam-371618/
Products:
- 1 kg peeled pumpkin cut into small cubes
- 500 gr. sugar with added pectin
- 70 gr. grated fresh ginger
- 1 lemon
- 200 ml. water
Preparation:
You grind the lemon zest & peel off the white part then cut the lemon flesh into small pieces.In a heavy bottomed saucepan mix together the pumpkin, ginger and the water and cook on low heat until the pumpkin is soft. At the end remove the lid for 10 minutes to evaporate the unecessary water. Cook for 10 more minutes and then spoon it in sterilized jars. Close tight & turn upside down .
Besides being very good on a toast with a cup of hot tea - I was told it goes really well as a dip for roasted meat!
Няма коментари:
Публикуване на коментар